Ultrabook-urile, sabotate de lacomia Intel

Scris de

Intel vrea sa faca din ultrabook cea mai vanduta categorie de laptopuri, insa nu-si da seama ca nu vor fi multi cei care vor avea posibilitatea financiara sa cumpere noua jucarie.

Pentru a rivaliza cu MacBook Air, laptop-ul subtire si cu o baterie de lunga durata, Intel ii impinge pe fabricantii de laptopuri catre un nou proces de productie. Astfel, vom avea baterii de tip litiu-polimer, carcasa de metal si stocare SSD… toate intr-un singur gadget!

Componentele care de obicei se gasesc in configuratii diferite de laptopuri vor fi combinate pentru a crea ultrabook-urile, care “vor schimba complet procesul actual de productie a laptopurilor”. Totusi, hardware-ul Intel va insuma o treime din costurile totale.

Daca Intel nu va inceta sa fie lacom si nu va micsora preturile, ultrabook-urile nu vor ajunge niciodata sa fie sub o mie de dolari, asa cum a stabilit Intel, se plang producatorii. Se stie deja ca anumite tipuri de ultrabook-uri produse de ASUS si Acer vor fi mult mai scumpe decat se credea initial.

Intel a anuntat conceptul ultrabook in cadrul Computex 2011. Compania s-a “laudat” astfel cu o platforma de lunga durata ce va incorpora procesoarele Ivy Bridge care vor fi lansate in 2012, pentru a permite bateriei sa fuctioneze o zi intreaga. Mai mult decat atat, ultrabook va avea si o calitate video High Definition si va putea fi folosit la alte procese intensive ce tin de procesor.

Intel prezice ca pana la sfarsitul anului 2012, ultrabook-urile vor reprezenta 40% din vanzarile de laptopuri. Un MacBook Air costa intre 999 si 1.599 dolari. Pentru a concura cu Apple, producatorii de ultrabook-uri trebuie sa le faca mai ieftine.

Sursa: Slashgear
Sursa foto: www.cheaplaptops.org.uk

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] de laptopuri, cu preturi pornind de la 899 de dolari. Dar pretul mediu este de 1.000 de dolari iar compania a fost criticata pentru tarifele mari. Otellini spune, insa, ca aceasta categorie se afla in stadiu incipient si ca peste un an ar putea […]

  2. […] HP a ocolit o gramada, cu unicul scop de a reusi sa scada pretul noilor produse, tinut sus de lacomia gigantului din Santa Clar. Acestea costa acum doar 699 de dolari – in cazul versiunii de 14 […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.