Citigroup: Intel va produce viitoarele procesoare mobile pentru Apple

Scris de

Intel negociaza cu Apple un parteneriat gigantic, in care va produce temporar procesoare ARM pentru Apple, care se va angaja la schimb sa treaca in viitor la noile cipuri mobile Intel. Afacerea ar fi benefica ambelor companii de tehnologie.

Analistul Gen Yueng de la Citi spune intr-un raport ca Intel se afla in discutii pentru a produce in fabricile sale de procesoare cipurile A4 si A5, care se regasesc in iPhone si iPad si care se bazeaza pe tehnologie ARM. Apple isi va muta, asadar, productia de la Samsung, care ii realizeaza actualmente procesoarele, dar cu care a ajuns la cutite si s-a dat reciproc in judecata pe motiv de copiere a gadgeturilor Apple. Gigantul american este cel mai mare client al Samsung, virand anul trecut 5,7 miliarde de dolari in conturile sud-coreenilor.

Yueng spune ca in contrapartita Apple va migra dinspre ARM spre cipurile Intel in viitor. Compania din urma a prezentat recent noua tehnologie 3D Tri-Gate, care va fi prezenta pe procesoarele realizate in procesul de 22 nanomeri. Acestea vor fi folosite pe linia Ivy Bridge si vor aduce cu 18-37% mai multa putere si vor consuma cu pana la 50% mai putina energie. Intel nu a reusit inca sa puna piciorul in lumea dispozitivelor mobile, iar un parteneriat cu Apple ar salva compania din fata furtunii ARM. Apple detine o cota de circa 18,7% in domeniul smartphone-urilor conform IDC si, va termina anul cu 68,7% in domeniul tabletelor, conform Gartner.

Nu e prima oara cand analistii au spus despre posibilitatea trecerii Apple la Intel, dupa cum rapoarte au mentionat si ca Apple testeaza introducerea procesoarelor ARM in laptopurile MacBook Air.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sunt mari la inceput dar vor scadea pe masura ce creste productia. Cipurile Ivy Bridge contin noua tehnologie Tri-Gate pentru tranzistori. Intel estimeaza reluarea cererii din acest trimestru si prevede venituri de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.