Windows Compact 7, surpriza Microsoft pentru tablete

Scris de

Microsoft a anuntat disponibilitatea de la 1 martie a “celuilalt” sistem de operare al sau, Windows Embedded Compact 7, cu numele de cod “Chelan”. Acesta poate rula pe procesoare ARM, are suport multitouch si Flash.

Compact 7 a intrat in linie dreapta iar Microsoft a postat in Donwload Center o versiune trial de 180 de zile. Acesta este gata si e destinat sa insufleteasca telefoane mobile, playere muzicale, dispozitive medicale, sisteme industriale de automatizare si tablete.
In ultimele luni mai multe companii au cochetat cu ideea de a lansa tablete ruland Compact 7. Microsoft vrea sa diferentieze dispozitivele cu Windows 7 de cele cu Compact 7 mentionand ca primele sunt de creatie si consum in vreme ce acelea din urma sunt doar de consum.
Printre caracteristicile noului Compact 7 se numara suport pentru procesoare ARM, x86 si MIPS, suport full multitouch, tehnologie noua pentru crearea de aplicatii si interfete prin Silverlight (acelasi mediu folosit si la Windows Phone 7), Internet Explorer 8 in loc de 7 si suport Flash 10.1.
Primul sistem de operare “real” pentru tablete al companiei este considerat Windows 8, dar care poate fi lansat cel mai devreme in a doua jumatate a lui 2012 conform ciclului de productie al gigantului din Redmond.

Savarea vine de la Windows 8

Luna trecuta analistul Adam Holt de la JPMorgan a spus intr-o nota ca Microsoft este “mai aproape tablete competitive decat realizeaza unii” si ca tablete cu acesta ar putea fi lansate in acest an. Pe internet au aparut zvonuri ca Microsoft va avea gata o interfata de Windows 8 pana in iunie.
San Francisco Gate noteaza ca Microsoft nu isi promoveaza Windows Compact 7 ca solutie pentru tablete pentru ca prefera sa faca mai multi bani din folosirea Windows 7. Acesta este motivul pentru care insista ca viitoarea versiune de PC/tablete sa aiba o interfata adaptata la ecranele tactile, plus compatibilitatea cu programele pentru acest sistem de operare.
Desi Microsoft nu spune oficial cat taxeaza companiile pentru licente, Windows Compact 7 costa intre 3 si 16 dolari. In schimb, producatorii de calculatoare sunt taxati cu sume pornind de la 30 dolari pentru versiunea de baza pana la 70 de dolari versiunile pentru consumatori sau 100 de dolari cele de afaceri.

Sursa: ZDNET
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.