Yahoo! ar putea cumpara serviciul de streaming Netflix

Scris de

Nici nu a trecut bine “socul” instalarii fostului presedinte PayPal, Scott Thompson, in fotoliul de director executiv, ca iata ca Yahoo! este din nou pe buzele tuturor.

Analistul Gene Munster de la Piper Jaffray spune ca Yahoo! ar putea achizitiona Netflix, cea mai mare companie de streaming video la comanda din lume. Vorbind la CNBC despre sugestiile facute de Thompson, respectiv o mai mare concentrare pe continut si media, Munster a spus ca “se intreaba daca nu cumva vor cumpara Netflix, pentru ca ar avea sens”.

Desigur, o prezenta mai mare a Yahoo! in zona video este o necesitate, o data cu aparitia televizoarelor inteligente. Cu Google TV aflat in ofensiva si cu Steve Jobs citat in biografia sa autorizata ca a “descifrat Apple TV” – cel mai probabil controlat prin Siri – daca Yahoo! vrea sa aiba un viitor, atunci trebuie sa fie in zona de streaming. In paranteza fie spus, Munster a tot spus de 2-3 ani ca Apple va lansa un televizor inteligent.
De asemenea, consolele video au devenit acum adevarate gadgeturi multimedia, folosite si pentru vizionare de filme, nu doar jocuri.

In plus, o achizitie a Netflix are sens pentru ca acum aceasta valoreaza doar 4 miliarde de dolari pe bursa iar Yahoo! va face rost de 14-18 miliarde de dolari din vanzarea cotelor detinute la Yahoo! Japan catre Softbank si a celor 35% din Alibaba.
Anul trecut Yahoo! a participat la discutii pentru achizitia Hulu, un alt serviciu de streaming detinut de gigantii media Fox News, NBC si Disney, insa discutiile au picat.

Titlurile Netflix au picat in ultim aparte a anului dupa ce compania a anuntat crestere a preturilor si ideea separarii unei parti din companie intr-o societate numita Qwickster, pe care apoi le-a contramandat rapid.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: article.wn.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.