Yahoo!, obligata la plata a 2,7 miliarde de dolari pentru Pagini Aurii

Scris de

Yahoo! a fost gasita vinovata de incalcarea unui contract de catre o instanta din Mexic si trebuie sa plateasca daune de 2,7 miliarde de dolari.

Gigantul internetului a avut inca din 2003 o intelegere cu firma Ideas Interactivas pentru editarea unui ghid “Pagini Aurii” in statul latino-american, insa nu s-a tinut de cuvant. Ghidul urma sa se intituleze “Yahoo! Páginas Útiles” si ar fi trebuit sa ajute oamenii sa gaseasca informatii de contact pentru companiile locale. Acesta ar fi trebuit sa includa harti, liste de firme si un catalog cu oferte si reduceri. De asemenea, ar fi trebuit sa existe si spatii publicitare. Ghidul urma sa apara in 800.000 de exemplare, urmate de inca o tura de 1,7 milioane de bucati.
Ulterior, insa, parteneriatul s-a dus pe Apa Sambetei. Ca atare, Ideas Interactivas a dat in judecata Yahoo!. Si a castigat. Sentinta este foarte dura pentru pionierul internetului, avand in vedere ca acum realizeaza venituri trimestriale de 1,2 miliarde de dolari si un profit de doar 226 milioane.

Intr-un comunicat Yahoo! se jura ca va lupta “viguros” impotriva sentintei si va face apel la toate instantele posibile. Ideas Interactivas este detinuta de catre Worldwide Directories.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: Economic Times

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.