Yahoo! ticluieste o alianta cu Facebook pentru motorul sau de cautare

Scris de

Facebook si Yahoo! sunt in tratative pentru crearea unei aliante care ar putea duce la intreruperea parteneriatului avut cu Microsoft, scrie The Telegraph, care citeaza surse.

Publicatia mentioneaza ca Marissa Mayer, directorul general al pionierului internetului, a avut discutii cu Sheryl Sandberg, directorul operational al retelei sociale. Ei bine, cele doua se cunosc chiar foarte bine inca de cand ambele erau colege la Google. In plus, recent ele au convenit recent stingerea unor litigii intre Yahoo! si Facebook.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, spunea acum ceva vreme investitorilor ca Facebook “este pozitionata unic pentru a raspunde intrebarilor pe care le pun oamenii”. O intelegere cu Yahoo! ar fi un pas major in intrarea pe zona motoarelor de cautare. In fapt, aceasta ar putea fi realizata si foarte simplu, prin adaugarea functiunilor de cautare pe aplicatiile mobile ale Facebook. Astfel, dintr-o data, Google ar avea un rival instalat pe sute de milioane de dispozitive. Ba mai mult, va fi o platforma in sine, disponibila nu doar pe Android, ci si pe iOS, Windows Phone, BlackBerry, Bada, Symbian sau Linux, caci aplicatii de Facebook exista pe toate aceste platforme.
In plus, asa Yahoo! ar evita cerberii Apple si Microsoft, care pazesc acum intrarea in “Raiul” mobil din App Store si Windows Marketplace.

Yahoo! a semnat in 2009 un parteneriat pe 10 ani cu Microsoft pentru folosirea tehnologiei Bing in motorul de cautare, insa acesta nu a inregistrat deloc rezultatele dorite. Veniturile Yahoo! nu au crescut, in vreme ce divizia online a Microsoft a inregistrat numai pierderi.

Yahoo! si-a inceput activitatea ca motor de cautare si furnizor de email, insa acum este in umbra Google, care are o cota de piata de 66%.

Compania s-ar putea duce cu motorul de cautare si la Apple pentru realizarea unui parteneriat. Apple ar elimina Google ca optiune implicita in browserul Safari de pe iPhone si iPad si s-ar distanta de un rival, in timp ce cota de piata a Yahoo! ar creste, ca si veniturile din reclama online.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: businesstech.co.za

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.