Despre viitorul retelelor sociale la Webstock10

Scris de

Cea de-a treia editie a Webstock, desfasurata sub tematica “Future of Social Media”, a avut loc ieri la Radisson Blu Hotel din capitala si a adunat laolalta comunitatea online din Romania. Evenimentul a fost un adevarat maraton ce a reusit sa atraga anul acesta peste 700 de participanti si 40 de speakeri.

Webstock, cea mai mare conferinta de social media in momentul de fata din Romania, a fost impartita in 2 sesiuni de prezentari si 3 conferinte desfasurate in paralel. Astfel, participantii au putut sa aleaga in functie de preferintele si interesele personale una dintre urmatoarele categorii: Communication, Concepts sau Connections.

In cadrul conferintei Communication, reprezentanti ai unor branduri sau companii de succes, de exemplu BCR, Vodafone, Heineken, au povestit cum au integrat social media in comunicare in cadrul companiilor unde activeaza si au explicat publicului cum sa realizezi o campanie in social media.

La Connections, cunoscuti profesionisti, dezvoltatori si antreprenori din mediul online romanesc (Bobby Voicu, Andrei Rosca, Bogdana Butnar)  au povestit despre importanta social media care genereaza multiple conexiuni si ocazii de socializare, devenind un spatiu pentru interesante experiente personale. Dragos Bucurenci a surprins foarte bine esenta comunicarii pe retelele sociale, sustinand ca daca vrei ca oamenii sa vina la tine, trebuie la randul tau sa te duci spre ei.

La conferinta Concepts, speakerii invitati (Adrian Chira, Madalina Uceanu, Andrei Ruse) au prezentat proiecte noi din spatiul platformelor sociale locale. Anca Banita, reprezentand Let’s Do It, Romania! ne-a povestit cum a crescut cauza lor cu ajutorul retelelor sociale: in aproximativ un an, dintr-un proiect care parea foarte greu de realizat, au ajuns sa se bucure de foarte multa sustinere si sa fie a doua clasata in Topul ZeList. Insa, asa cum afirma Anca, sprijinul din social media nu garanteaza implicarea tuturor oamenilor care se arata interesati.

Conferintele au fost urmate de Gala Webstock Awards, unde au fost premiate cele mai noi si mai creative proiecte de social media lansate in ultima vreme pe piata locala. Din cele 195 de aplicatii inscrise in cele 12 categorii disponibile in concurs, aproape 150 de proiecte au ramas in cursa pentru premiile celei de-a treia editii a evenimentului. Juriul a desemnat anul acesta 41 de castigatori, 12 dintre proiecte fiind distinse cu trofeul Webstock 2010.

Cristian Manafu, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat intr-un comunicat de presa ca se bucura ca editia de anul acesta a fost un adevarat succes si ca a reusit sa adune participanti din toate colturile tarii.

Printre noutatile de anul acesta de la Webstock s-a numarat transmisiunea in direct a evenimentului, ce a fost realizata cu sprijinul Radio Lynx, dar si prezenta unor monitoare gigantice conectate la contul de Twitter dedicat Webstock10, prin intermediul caruia participantii la conferinte puteau comunica intre ei si puteau informa pe cei ce nu au fost prezenti.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.