Presa interbelica: Satul si Veselia

Scris de

Presa interbelica (Satul si Veselia) 01Ati auzit poate de presa interbelica, poate ati si citit cate ceva despre ea, daca va intereseaza subiectul. Dezvoltarea ziarelor era la nivelul celorlalte tari europene, atat din punct de vedere al celor care scriau, cat si din cel al conceptelor aplicate (publicitatea prinde aripi, ziarele apar in format color). Cei care studiaza jurnalismul au uneori materii care se ocupa cu istoria presei.

Insa cati dintre voi ati vazut un ziar de acum mai bine de 80 de ani? Cati ati citit articole din acea vreme? Iata cateva imagini, la o rezolutie suficient de buna pentru a putea parcurge textele, din Veselia (editiile din 1927 si 1928) si un exemplar din Satul (o editie mai “tarzie”. din 1944), fondat in 1930.

Presa interbelica (Satul si Veselia) 02Presa interbelica (Satul si Veselia) 03Presa interbelica (Satul si Veselia) 04Presa interbelica (Satul si Veselia) 05Presa interbelica (Satul si Veselia) 06Presa interbelica (Satul si Veselia) 07Presa interbelica (Satul si Veselia) 08Presa interbelica (Satul si Veselia) 09Presa interbelica (Satul si Veselia) 10Presa interbelica (Satul si Veselia) 11Presa interbelica (Satul si Veselia) 13Presa interbelica (Satul si Veselia) 15Presa interbelica (Satul si Veselia) 12

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

 1. anca says:

  Un mod narativ si placut pentru cititor de a rasfoi presa atat din punct de vedere textual cat si ca imagine

 2. Ana A. Negru says:

  Buna seara!

  Cu mare bucurie si placere am citit continutul revistei SATUL de acum 66 de ani! 🙂

  Iata si revista SATUL din prezent – fondata in anul 2009:

  http://www.revista-satul.ro

  Toate cele bune!

  Ana A. Negru

 3. […] net, că era mai simplu decât o excursie arheologică propriu-zisă până acasă, și am dat de niște pagini scanate din Veselia și din Satul, amândouă din perioada interbelică. (bine, din Satul cică e un număr târziu, din 1944, dar tot pre-comunism ca […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.