Astronomul Copernic, reingropat intr-o catedrala poloneza

Scris de

Cel

buy cheap cialis

ebrul astronom Copernic a fost reingropat in cadrul unei ceremonii la 467 de ani de la moartea sa. In timpul unui ritual romano-catolic, ramasitele sale au fost depuse sub altarul catedralei Frombork din nordul Poloniei, unde astronomul a fost preot.

Tot aici el fusese ingropat initial in 1543. Locatia exacta a mormantului marelui savant fusese pierduta iar el nu a fost identificat exact pana in 2005, cand au fost folosite testari moderne cu ADN.
Cunoscut pentru tratatul sau “Despre revolutia sferelor ceresti”, Copernic a spus ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, contrar credintelor medievale promovate de biserica, cum ca Pamantul era centrul universului. Teoria sa a fost vazuta cu suspiciune de biserica, iar tratatul sau nu a fost publicat pana in 1543, anul mortii sale. Eventual, ideea a devenit piatra unghiulara a viitoarelor generatii de oameni de stiinta, inclusiv Kepler si Galileo. Unul din marii sai sustinatori, preotul Giordano Bruno a fost ars pe rug drept eretic in 1600.

Transferul ramasitelor a inceput de la castelul Olsztyn din februarie. Pe parcurs au fost facute opriri extinse in cateva locatii unde Copernicus a trecut de-a lungul timpului.

Sa speram ca data viitoare, religiile vor deschide mai mult ochii catre stiinta… Dar nu e decat o iluzie.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.decorplace.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.