Sfarsitul televiziunii. Aereo a castigat impotriva gigantilor media din SUA

Scris de

Viitorul televiziunii va fi in curand foarte diferit fata de ceea ce stim noi. Si asta dupa ce compania americana Aereo, care retransmite canalele tv pe web, a castigat in instanta un proces impotriva marilor conglomeratelor media din SUA.

Mai precis, instanta a stabilit ca Aereo nu incalca copyright-ul CBS Corporation, Comcast, News Corporation si Walt Disney Company, care dadusera in judecata firma intr-un consortiu impreuna cu alte statii.
Aereo ofera clientilor sai 28 de canale precum CBS, NBC, Fox, ABC sau PBS pentru preturi pornind de la 8 dolari pe luna si ajungand la 80 de dolari pe an.
Numai ca, la randul ei, aceasta nu plateste nimic televiziunilor respective, spre deosebire de furnizorii clasici de cablu. Si asta datorita unei ingeniozitati tehnice. Cele mai multe statii tv emit la liber, in atmosfera. Aereo tot ce face este sa “inchirieze” clientului o mica antena, la care se adauga facilitatile de cloud DVR (digital video recorder -nr), oferite pe internet. Transmiterea pe internet nu se rezuma doar la calculatoare, ci si pe tablete sau smartphone-uri.

Pe romaneste, legea nu este incalcata deoarece clientul isi transmite catre sine propriul semnal, chiar daca antena sa nu e pe propria casa, ci pe sediul Aereo. In paranteza fie spus, cladirea companiei este acum burdusita de mini-antenute, fiecare nefiind insa mai mare decat o moneda. Momentan, serviciul nu este disponibil decat in New York, insa compania a anuntat deja ca planuieste extinderea si in alte 22 mari orase americane.

Aereo are sediul in New York si este sprijinita de mogulul media Barry Diller, care conduce InterActiveCorp (IAC). Grupul are activitati desfasurate in principal pe internet si detine peste 50 de branduri. Cele mai cunoscute sunt motorul de cautare Ask.com, site-ul video Vimeo dar si Newsweek, CollegeHumor sau site-ul matrimonial OkCupid.

Sursa: New York Times
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.