Oracle ironizeaza IBM pentru performanta serverelor sale

Scris de

Oracle a lansat o salva impotriva IBM dupa ce a prezentat saptamana trecuta noua generatie de servere T5, cu performante mult mai mari decat cele ale rivalilor.

IBM a replicat ca “discutia privind viteza este inghetata in timp la nivelul anului 2002”. Declaratia a fost facuta de catre Colin Parris, managerul general pentru sisteme Power din cadrul “Big Blue”. Parris a argumentat ca acum companiile au alte prioritati decat viteza bruta a cipurilor. Mai exact, acum ar fi mai interesate de disponibilitatea produselor, rezistenta, securitate si costurile de utilizare.
Forbes scrie ca IBM incearca sa deturneze atentia pentru a castiga timp. Publicatia se intreaba retoric intr-un articol daca nu cumva compania chiar crede ca bancilor de investitii si companiilor de brokeraj nu le pasa de viteza cu care pot executa tranzactii si analize.

Pe de alta parte, John Fowler, vicepresedinte in cadrul Oracle, spune ca serverele produse de compania sa au performante de 5 ori, 7 ori si chiar 12 ori mai bune la acelasi cost fata de produsele similare de la IBM. Calculele au fost facute pe baza unor benchmark-uri standardizate in toata industria.
“Performantele si costurile pentru Sparc T5 de la Oracle sunt atat de bune incat schimbarile subtile in configuratiile specifice IBM nu compenseaza diferenta. Clientii IBM sunt supra-taxati pentru performantele pe care le primesc”, a spus el.

Iar Larry Ellison, fondatorul si conducatorul Oracle, nu a ratat ocazia sa taxeze IBM in privinta diferentelor: “Poti avea performante mai bune, dar numai daca esti dispus sa platesti cu 80% mai putin”.

IBM vinde mainframe-uri bazate pe arhitectura Power si echipate cu procesoare proprii, in vreme ce Oracle foloseste arhitectura Sparc, preluata o data cu achizitia Sun Microsystems.

Sursa: Forbes
Sursa foto: Oracle

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pe piata mondiala de 51,3 miliarde de dolari a serverelor iar HP se claseaza pe pozitia secunda. Oracle ironiza recent performantele serverelor IBM, bazate pe arhitectura Power PC, care sunt mult mai slabe fata de propria sa oferta, bazata pe […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.