DigiTimes: Google va lansa un laptop cu Android

Scris de

Google incearca de mai multi ani sa infiltreze piata PC-urilor. Si chiar daca noul Chromebook Pixel e impresionant la nivel hardware, sistemul de operare Chrome OS nu a prins la public in acelasi fel ca Android. Ba mai mult, se zbate in anonimat exact ca Windows RT de la Microsoft.

Ultimele zvonuri arata ca Google vrea sa intre pe segmentul calculatoarelor prin Android, dupa ce acesta a ajuns sa domine copios smartphone-urile si sa creasca tot mai mult pe zona tabletelor. Asa ca nu ar fi nicio problema pentru Google sa adauge in android un mod desktop, asemanator webtop-ului realizat in urma cu doi ani de Motorola sau cum a facut Asus cu tabletele Transformer.
Pe de alta parte, arhitectura ARM incepe sa devina din ce in ce mai performanta, astfel ca impedimente tehnice nu exista, mai ales ca si procesoarele Intel suporta Android.

Potrivit DigiTimes Research, Google ar putea lansa un Androidbook la finele anului, la sfarsitul celui de-al treilea trimestru sau inceputul celui de-al patrulea. Iar faptul ca seful Chrome, Sundar Pichai, este si noul boss al Android nu poate decat sa puna paie pe foc pe informatii.

Nu este prima data cand se vorbeste de intrarea Android in lumea PC. In 2009 Acer anunta ca va introduce Android pe netbook-urile sale. Iar anul trecut taiwanezii de la THD au lansat o clona de Macbook Air ce rula Android. Pretul: 149 de dolari.

Spre deosebire de Chrome OS – care este un pariu pe cloud computing si aplicatii web – Android nu are probleme cu numarul aplicatiilor si nici cu adoptia intre producatorii hardware.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: chrisjpowell.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] deoarece trebuie integrate multe tehnologii. Saptmana trecuta au aparut pe internet informatii ca Google va lansa la sfarsitul anului un Androidbook, adica un laptop cu […]

  2. […] scria recent ca Google va lansa in acest an un Androidbook, semn ca gigantul online ataca si piata […]

  3. […] vine si din sens opus: Google va lansa curand un mod desktop pentru Android iar Hewlett-Packard va aduce un laptop cu acest sistem de operare. Nu e greu de imaginat ca […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.