Samsung se aliaza cu Mozilla si se distanteaza tot mai mult de Google

Scris de

Nu doar Apple vrea sa isi reduca dependenta de Google, ci si aliatul Samsung. Gigantul corean se aliaza cu Mozilla pentru a crea viitoarea generatie a motoarelor de randare pentru browsere.

Mozilla a denumit noul motor Servo si a spus despre el ca “este o incercare de recreare a browserelor Web de la zero pe baza hardware-ului modern”. Astfel s-ar putea permite tintirea directa a cauzelor ce provoaca vulnerabilitati de securitate in acelasi timp cu proiectarea unei platforme care utilizeaza din plin tehnologiile zilei de maine pentru experiente noi si bogate pe Web.
In acest moment cota Firefox pe dispozitive mobile este foarte mica insa daca ar ajunge pe viitoarele modele Samsung acest lucru s-ar putea schimba instantaneu. Concomitent, Samsung si-ar reduce dependenta atat de Chrome cat si de browserul implicit din Android.

Ofensiva coreana

Samsung a inceput in ultimii ani o ofensiva in incercarea sa de delimitare de Google: si-a lansat Samsung Apps – propriul magazin de aplicatii, ca si hub-uri pentru servicii alternative de muzica si carti, diferite de oferta Google. De asemenea, si-a lansat o retea proprie de reclama pe mobile, AdHub Market, atentand direct la competentele de baza ale motorului de cautare. In fine, pe smartphone-ul Galaxy SIV, proaspat lansat, Samsung are un browser propriu. Dar nu se termina totul aici, caci Samsung lucreaza cu Intel la propriul sistem de operare, numit Tizen, care va fi lansat in acest an. Acesta va suporta aplicatiile Android si va rula atat pe procesoare ARM cat si x86.

Schimbari in zona browserelor

In alta ordine de idei, si Google a anuntat ieri modificari in structura browserelor sale. Mai exact, nu va mai folosi WebKit si va bifurca motorul de randare intr-o varianta proprie numita Blink. Masura este destinata sa usureze browserele sale de balastul care nu e necesar si pentru a le face si mai rapide. Mai mult, asta ar ajuta Google si in privinta Chrome OS. Opera a anuntat, la randul sau, ca va contribui la Blink. Asa ca in acest moment peisajul browserelor mobile este impartit in trei tabere: Google si Opera pe de o parte, Samsung si Mozilla pe de alta parte si Apple. Gigantul din Cupertino foloseste WebKit2 in Safari iar browserul sau pentru iOS aconteaza 61,79% din traficul mobil de date, potrivit Net Applications.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: gadgetadda.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.