Totul despre blog – Cum sa scrii ca un profesionist

Scris de

Blogurile sunt in plina ascensiune si transformare. Au devenit afaceri de succes, adevarate rampe de lansare pentru autorii cu priza la public. Dar cum sa ajungi un astfel de autor? Cu multa pasiune pentru blogging si cateva sfaturi de la profesionisti, oricine poate deveni una dintre vocile ascultate.

  • Citeste! Citeste mult si despre orice, nu doar despre subiectele despre care scrii. Lectura iti poate oferi perspective noi si te ajuta sa ai un limbaj mai bogat. Cunoscand mai multe stiluri de exprimare, iti poti afla mai usor propria voce si-ti poti dezvolta personalitatea de blogger.
  • Documenteaza-te! Este bine sa cunosti subiectele despre care scrii. Sigur ca nu toti bloggerii scriu despre subiecte bine definite, dar chiar si materialele despre activitatile tale zilnice pot fi ajutate de cercetari sociologice, psihologice, medicale, istorice, etc.
  • Intra in rutina! Daca publici cu frecventa mare, atunci este bine sa-ti organizezi un program special dedicat blogului. Rezervati un timp in care sa faci doar asta, fara a te lasa distras de alte activitati.
  • Fii relevant! Ai grija ca materialele pe care le publici sa fie relevante pentru cei care ajung pe blogul tau. Limbajul este de asemenea important, nu folosi prea multe acronime sau termeni specifici pentru ca publicul ar putea fi derutat.
  • Reciteste! Nu publica nici un material inainte de a-l reciti. Greselile gramaticale sau de ortografie pot fi suparatoare. Dar si ideile iti pot aparea mai limpede la o a doua lectura si-ti poti da seama daca materialul respecta fluxul dorit.
  • Recompenseaza-te! Ofera-ti o mica recompensa dupa ce ai publicat un material. Te va impulsiona sa-ti faci temele mai bine, sa te documentezi mai mult si sa publici mai des.
Sursa: business2community.com
Sursa foto: Renne

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.