Totul despre blog – Un blogger turco-armean a fost inchis pentru blasfemie

Scris de

Sevan Nisanyan a fost inchis pentru un an si 45 de zile dupa ce a fost gasit vinovat de blasfemie pentru postarile sale de pe blog. Blogger-ul a sustinut public un controversat film anti-islamic.

Un tribunal din Turcia l-a gasit pe Nisanyan vinovat de “insulta publica la adresa valorilor religioase ale unei parti din populatie”. Intr-o postare din 2012, blogger-ul a scris despre productia “Inocenta musulmanilor”,  un film care a starnit controverse in toata lumea araba. “Nu este o crima sa-ti bati joc de un lider arab care acum cateva secole a pretins ca l-a contactat pe Dumnezeu si a obtinut beneficii politice, financiare si sexuale din aceasta.”, a declarat Nisanyan. Procurorii l-am acuzat insa ca a depasit limitele libertatii de exprimare si a criticii jurnalistice. Au mai afirmat ca articolul sau a servit ca instrument de deranjare a ordinii publice.

De la postarea articolului care a starnit acuzele, Nisanyan spune ca a fost judecat simultan in trei curti de judecata diferite din Turcia. De altfel, Turcia este constant criticata in presa internationala pentru atitudinea fata de jurnalisti, fiind considerata tara cu cei mai multi jurnalisti inchisi din lume.

Sursa: globalpost.com
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.