Franta isi va retrage trupele militare din Afganistan

Scris de

Dupa modelul american dat de presedintele Barack Obama, Nicolas Sarkozy a declarat ca Franta va incepe retragerea trupelor militare din Afganistan. Actiunea se va face intr-o “modalitate proportionala si urmand un calendar asemanator celui american”, conform unui comunicat oficial.

Site-ul oficial al presedintelui francez subliniaza faptul ca “Franta impartaseste aceeasi analiza si aceleasi obiective cu poporul american si ca sustine decizia presedintelui Obama“. Totusi, presedintele Sarkozy a mentionat ca Franta va ramane pe deplin angajata fata de aliatii afgani pentru a duce la bun sfarsit procesul de tranzitie.

In prezent, 4.000 de soldati francezi se afla in Afganistan. In cei 11 ani de cand se afla pe teritoriul afgan, trupele franceze au pierdut 62 soldati, dintre care sase doar anul acesta.

Retragerea definitiva a fortelor armate franceze de pe teritoriul Afganistanului este prevazuta pentru anul 2014. Aceasta propunere vine cu mai putin de un an inaintea alegerilor prezidentiale.

Autor: Oana Barbu

Sursa: Le Figaro
Sursa foto: Goose Radio

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.