“Funerariile Ligii arabe”

Scris de

Liga araba considera ca e prea devreme pentru a judeca misiunea observatorilor in Siria.

La o saptamana dupa sosierea primilor cinci observatori trimisi de Liga Araba in Siria, misiunea lor incepe sa fie pusa in pericol. Critici virulente deja sunt emise de o agentie a Ligii Arabe, in timp ce Parlamentul arab estimeaza ca prezenta observatorilor nu are niciun efect asupra represiunii de catre fortele de securitate. Salem al-Diqbassi considera ca aceasta misiune serveste intereselor regimului, solicitand retragerea imediata. Aceste comentarii au provocat Liga araba sa reactioneze. In acest sens, Generalul sudanez Mohamed al-Dabi a spus “nu am vazut nimic teribil” acolo.

Presa in aceeasi linie

In presa araba, printre editoriale apare fraza: “Comisarul regimului sangeros sudanez nu poate fi decat complicele regimului barbar de la Damasc”. Mai multi ziaristi din mass-media araba solicita inlocuirea imediata a generalului. Cativa il acuza de “spalare” a regimului sirian, in timp ce altii considera ca ii trateaza pe manifestantii anti-Assad “precum o adunatura de cersetori”.

Utilizatorii retelelor sociale de pe internet  merg chiar mai departe. Ei reclama celebrarea “funerariilor Ligii arabe”.

Autor invitat: Adriana Vilsan

Sursa: Rfi
Sursa foto: Rfi

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.