Melenchon : “Chavez nu e un model”

Scris de

Jean-Luc Melenchon, candidatul Frontului de stanga, a asigurat ca nu are “vreo atractie sau simpatie personala” pentru presedintele venezuelian, Hugo Chavez, chiar daca acesta din urma simbolizeaza o forma de “voluntarism politic”, specific liderilor sud-americani.

“Mi-am concentrat atentia asupra lui Chavez, datorita revolutiilor care au avut loc in America Latina “, a asigurat Melenchon, invitat la BFM-TV2012/RMC/Le Point. “Sunt mai aproape de Rafael Correa, presedintele Ecuadorului “, a continuat Melenchon, explicand conceptul sau de “revolutia cetateneasca”, a carui sursa deriva de la Corrrea. Candidatul francez si-a confesat de asemeni si prietenia de lunga durata cu fostul presedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva.

“Daca era vorba despre atractie si simpatie personala, nu ar fi fost pentru Hugo Chavez, pe care il cunosc foarte putin”, a adaugat Melenchon, care afirma ca l-a intalnit o singura data, dupa alegerea sa. “Nu pot numi asta drept o legatura personala. Chavez nu e un model, ci doar o sursa de inspiratie, este vorba despre voluntarismul unui politician precum Chavez, Correa, Lula, Kirchner “, a subliniat Melenchon.

Sursa: Le Figaro
Sursa foto: Le Figaro

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.