Ministrul fara bilant, propus din nou la Transporturi

Scris de

Conducerea PNL reunita in sedinta la Palatul Parlamentului l-a desemnat, ieri, pe Ovidiu Silaghi drept propunerea oficiala a liberalilor pentru inlocuitorul lui Relu Fenechiu in functia de ministru al Transporturilor. Silaghi a declarat ca i se pare “absolut normal” ca presedintele Traian Basescu sa se gandeasca la nominalizarea sa, el aratand ca nu crede ca acesta sa aiba ceva împotriva.

In perioada in care a fost ministru, respectiv mai – decembrie 2012, Silaghi nu s-a remarcat cu mare lucru. De altfel, la sfarsitul mandatului nu a dat publicitatii nici un bilant al activitatii sale de ministru, asa cum se obisnuieste in mod normal.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor, activitatea lui Silaghi din perioada primului mandat este demna de un colocviu plictisitor. Deplasari in Turcia, Spania, protocoale de colaborare, discutii cu diversi specialisti, anunturi privind eventuale demarari ale privatizarii CFR, nimic notabil. Cat despre lucrari, mai nimic. La acea vreme CNADNR se afla in subordinea Ministerului Transporturilor, aceasta trecand la Departamentul Marilor Proiecte abia in Guvernul Ponta 2.

In perioada in care a fost ministru, fondurile europene au fost blocate. Anuntul a fost facut pe 2 iulie 2012. A trecut un an pana cand Romania a primit din nou dreptul de a accesa banii europeni.
Deputat de Satu Mare, Silaghi a reusit sa “bifeze” indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”. In rest, intruniri si colaborari.

Acum, ce-i drept, Ministerul Transporturilor a ramas usor gol de continut, cu CNADNR care a trecut la Dan Sova. Ovidiu Silaghi poate sa se ocupe insa de autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni, autostrada pe care Sova i-a pasat-o lui Fenechiu. Fostul ministru vroia sa o construiasca in concesiune, desi tronsonul fusese inclus pe finantare europeana, in urma ultimelor negocieri de la Bruxelles.

Sursa: RENNE
Sursa foto: theophylepoliteia.wordpress.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.