Opozitia din Rusia, reprimata inaintea alegerilor legislative

Scris de

Cu doar sase luni inaintea alegerilor parlamentare, autoritatile au refuzat sa inregistreze un partid de opozitie ai caror lideri sunt fosti premieri ai Rusiei.

Se inmultesc, astfel, temerile legate de starea democratiei, precum si cele legate de libertatea partidelor aflate in opozitie. Miercuri seara, secretarul de stat american, Hillary Clinton, s-a declarat “dezamagita” de refuzul Ministerului Justitiei de a inregistra Partidul Libertatii Poporului (PPF), printre liderii caruia se numara si Boris Nemtsov.

“Adevarul este ca regimului ii este frica de opozitie. Pe toata durata guvernarii lui Vladimir Putin nu a fost inregistrat niciun partid de opozitie, dimpotriva, zeci de partide au fost interzise. Autoritatile au facut o greseala politica majora. Acum toata lumea stie ca alegerile noastre nu sunt altceva decat o farsa”, a declarat Nemtsov.

In timp ce Boris Nemtsov a fost prim-ministru sub regimul lui Boris Eltin, un alt lider PPF,  Mikhail Kasyanov, a fost prim-ministru in timpul regimului lui Vladimir Putin. Acestia au declarat ca nu vor contesta decizia de a interzice Partidul Libertatii Poporului, deoarece este “inutil”, adaugand ca “este imposibil de a lucra cu acest regim in limitele legii”.

Autor: Silvia Burcea

Sursa: Euronews
Sursa foto: Robert Amsterdam

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.