Ponta rupe programul de guvernare

Scris de

PontaIn ropotele de aplauze al unor cercopiteci care par sa nu aiba habar pe ce lume traiesc. La televizor nu ma uit aproape deloc, dar ziarele sunt obligat sa le rasfoiesc pentru a putea face comentarii la ceea ce se scrie. Pot afirma cu tarie si convingere ca nu am vazut articol in presa, indiferent de care nuanta a murdarului ar fi fost, si nici aparitie la antene a domnului Ponta, fara ca domnia sa sa nu-si fi prezentat telul suprem al vietii.

Un tel care in stil romanesc devine automat si telul cercopitecilor pe care ii conduce. Al acelora care aplauda furtunos indiferent de ce face sau de ce spune seful. Asa au invatat de la pantofar. Telul suprem al domnului Ponta, care a devenit mai apoi programul politic al coalitiei din o pozitie, una deosebit de penibila in opinia mea, a fost pana acum inlaturarea de la putere al lui Traian Basescu. Despre acest magistral program au behait neincetat cei trei lideri al partidelor multicolore, de un gri murdar in nuante diferite.

Nu a existat interviu cu acesti lideri de clanuri, in speta cu asa numitii grei Ponta si Antonescu, in care acest program politic maret de inlaturare a presedintelui sa nu fi fost scos in evidenta. Stiti bine ca nu obisnuiesc sa exagerez atunci cand fac afirmatii serioase. Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit si sa nu fi vazut pe viu ceea ce am scris in randurile de mai sus. Am auzit de N ori afirmatia prin care ni se spunea ca nimic nu poate fi mai important pentru soarta Romaniei decat inlaturarea PDL si a lui Traian Basescu.

Ok! Recunosc ca sunt greu de cap. Si recunosc ca un program politic cu un singur punct mi se parea nu numai penibil dar si foarte subtire. Dar, pana la urma, dupa multe batai de cap am reusit totusi sa-l inteleg si eu. Asta pentru ca marii ganditori si lideri din o pozitie nu au contenit sa mi-l explice zi de zi. Dupa atatea explicatii mi-a intrat in cap ca un cui batut cu ciocanul.

Am fost asadar gata sa-l chiar aplaud pe domnul Ponta atunci cand s-a urcat pe marea scena a cuvantarilor. Asteptam cu sufletul la gura deschiderea discursului, ca sa mai aud inca o data ceea ce credeam ca am reusit sa inteleg in cele din urma. Programul politic al PSD, al intregii coalitii de fapt. Ardeam de nerabdare ca sa pot bate din palme.

Le-am si ridicat in aer dar am ramas pana la urma mut. Domnul Ponta s-a urcat pe scena si a rupt programul politic al partidului sau in bucati. Programul intregii gasti din o pozitie de fapt. Cel pe care clanurile s-au straduit ani de zile sa-l construisca cu eforturi supra omenesti si cu foarte multa sudoare.

Cine era oare acel care spunea ca romanul isi darama casa atunci cand nu are ce face?

Domnul presedinte si-a folosit si el cu aceasta ocazie talentele de marinar securist. Incercand sa cotonogeasca ca un marinar fotbalist. A reusit oare sa rupa vreo glezna? Probabil cateva, dar nu destule dupa parerea mea. Pentru ca obisnuieste sa-si puna bocanci de fotbal doar in pragul alegerilor, si mai mult de vazul lumii. Nenorocul domniei sale se trage desigur si de la lipsa de educatie si de discernamant a romanilor. Un popor care este in stare sa-si aplaude chiar propriile funeralii. Ce sa mai conteze atunci nuanta culorii murdare pe care o are groapa in care vrea sa te bage fiecare politician patriot?

PS. Apropo de congrese si patriotism! Ai vazut harta cu inregistrarea noilor masini de lux? Oare pe ce drumuri circula acesti proprietari exigenti? Probabil pe cele cu gaurile cele mai mici.  Sau de ce nu pe camp, printre copaci, si in livezi, acolo unde si-au construit palate fara canalizare si fara nici un fel de infrastructura. Pretentiile romanului sunt deosebit de mici cand este vorba de civilizatie. Masinile trebuie insa sa fie cat mai mari. Parcate in copaci, pe trotuare, si pe margini de canale.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.