Reuniune discreta: Uniunea Europeana – Liga Araba

Scris de

Ministrii Afacerilor Externe ale celor 27 de tari membre ale Uniunii Europene se vor reuni joi la Bruxelles, insotiti de secretarul general al Organizatiei Ligii Arabe, Nabil Al-Araby, pentru a discuta de mijloacele de intarire a relatiilor intre Europa si lumea araba.

Informatia, sub embargou total, a fost confirmata ieri de un diplomat european din Belgia. “Vom discuta despre intarirea unui parteneriat cu Liga Araba”, a¬†declarat diplomatul, vorbind cu conditia respectarii anonimatului.

Evolutia situatiei din Egipt, in teritoriile disputate, in Siria, Yemen, primavara araba si iarna islamica vor  fi principalele subiecte tratate in urma unei pauze de masa amicala intre Occident si Orient.

Consiliul afacerilor externe al UE, in urma intalnirii lunare, va decide sa prelungeasca lista deja existenta, cu sanctiunile asupra Iranului si Siriei si va vorbi despre impunerea unei noi serii de sanctiuni asupra acestor doua tari. In ciuda acestora, intarirea legaturilor cu lumea araba este un subiect ce nu va fi tratat oficial in mass-media.

Potrivit diplomatului intervievat de JSSNews, “este important pentru UE de a se apropia de lumea musulmana. Dar este importanta denuntarea faptelor petrecute in Iran. Apropiindu-se de tarile arabe, nu ne va mai fi greu sa sanctionam iranienii si sirienii”.

Un punct de vedere nu este impartit de un lobbyist al Consiliului Drepturilor omului la Geneva : “Europa se teme mai ales dupa Primavara Araba si vrea sa isi asigure spatele. Pot gasi scuzele lumii, nu e complicat. Insa, cand e vorba de avansarea lucrurilor, nu mai e nimeni. S-au scurs 10 ani de cand Israelul se ingrijoreaza de bomba iraniana. Au trecut 40 de ani de cand partizanii lui Assad au comis crime atroce in Siria. A reactionat cineva? Nu! Vor sa intareasca relatiile cu lumea araba? Foarte bine! Sa inceapa prin acceptarea unui lucru simplu: arabii si musulmanii ce traiesc in Europa ar trebui sa aiba acelasi nivel de integrare ca si ceilalti europeni. Nimic nu serveste sa traversezi lumea cu steagul libertatii si democratiei daca munca nu este facuta acasa”.

Autor: Adriana Vilsan

Sursa: JSS News
Sursa foto: JSS News

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.