Tradare sau un exces de imoralitate si lipsa de caracter?

Scris de

Trebuie sa-i dau dreptate domnului CT Popescu atunci cand afirma ca traseistii din PDL nu tradeaza nici principii si nici doctrine. Pentru ca vor duce cu ei, in noile clanuri in care s-au cuibarit, tocmai doctrina si pricipiile furtului si a minciunii pe care le-au practicat cu atata dibacie pana acum si in fostul lor ”lacas”.

Putem oare sa ne limitam in politica la doar principii si doctrine? Din moment ce stim foarte bine ca ambele pot lua forme chiar foarte nocive. Sau ar trebui sa ne uitam si la morala si caracterul oamenilor?

Din moment ce tocmai acesti parametrii il determina pe individ sa imbratiseseze o doctrina sau un principiu anume. Eu unul nu vad asadar un individ, posesor al unui caracter sanatos si al unei moralitati impecabile, comportandu-se ca traseistii din PDL.

Dar nici ca cei ce i-au primit nu demult pe cei mentionati sub aripile lor ocrotitoare. Ceea ce se intampla in politica romaneasca, azi, reflecta clar nivelul moral al societatii in care traim. O societate care pare sa fi uitat de tot si definitia unui caracter integru. Intre tradati, tradatori, si ce i-au primt cu bratele deschise pe ultimii eu nu vad astfel nici o diferenta, nu atunci cand vorbim de principii si doctrine. Vad insa o asemanare izbitoare in ceea ce priveste moralitatea si caracterul acestor indivizi.

Cine se aseamana se aduna devine astfel o maxima mai valabila decat oricand in politica romaneasca. Doctrina si principiile pot fi asadar de mai multe feluri. In timp ce morala si caracterul se prezinta intotdeauna in doar doua forme. Una buna si una rea. Caracterul bun si morala sanatoasa au fost asadar tradate cu adevarat in aceasta tara, in randuri repetate. De catre toti cei care s-au perindat la putere dupa lovitura de stat. Cu exceptiile de rigoare, care au avut ca de obicei destul de putina influenta asupra celorlalti.

Sursa: Renne
Sursa foto: Google Images

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.