Uniunea Africana contribuie la combaterea foametei

Scris de

In urma conferintei de donatii organizata la Addis Abeba,  Uniunea Africana a strans 264 de milioane de euro pentru a combate foametea cu care se confrunta Cornul Africii. Suma este insa mica in comparatie cu cele 974 de milioane de euro estimate de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) ca fiind necesare ameliorarii situatiei.

Foametea care afecteaza Cornul Africii face, conform statisticilor ONU, mai mult de 13 milioane de victime. Aceasta criza este o consecinta a celei mai grave secete din ultimii 60 de ani.

Initial, conferinta trebuia sa aiba loc pe 9 august, dar a fost amanata pana pe 25 august, cu scopul de a mobiliza cat mai multe tari. Cu toate astea, doar Etiopia, Guineea Ecuatoriala, Somalia si Djibouti au fost prezente la reuniune.

Expertii in probleme umanitare, analistii si personalul diplomatic au recunoscut ca nu aveau mari asteptari de la Uniunea Africana, adesea considerata ca fiind ineficienta. Uniunea se afla si intr-o situatia financiara precara, din cauza absentei principalului contribuabil, Libia lui Muammar Gaddafi.

Surse din Uniunea Africana au indicat ca cea mai mare donatie a fost facuta de Banca Africana de Dezvoltare, care a trimis un ajutor de 209 milioane de euro pentru urmatorii cinci ani. Algeria si Africa de Sud au dat si ele un ajutor de 10 milioane de dolari fiecare, in timp ce Nigeria, cea mai dezvoltata tara din Africa Occidentala, a acordat doar doua milioane.

Jean Ping, presedintele Comisiei Uniunii Africane, a asigurat ca se mai pot face donatii in urmatoarele luni. Acesta a facut un apel la comunitatea internationala, careia i-a cerut sa raspunda cu generozitate  pentru a depasi criza umanitara.

Autor: Oana Barbu

Sursa: El Pais
Sursa foto: France Soir

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.