Violente extreme in Cairo si Alexandria

Scris de

Violente in Piata TahrirDoua persoane au murit si peste 600 au fost ranite in timpul unor proteste organizate in Piata Tahrir din Cairo si in Alexandria. Protestele s-au extins peste noapte si in alte orase ale Egiptului, mii de persoane au iesit in strada pentru a cere inlaturarea de la conducere a Consiliului Militar si organizarea de alegeri democratice.

Protestele au degenerat iar manifestantii i-au atacat pe politisti si soldati cu pietre si bate, in timp ce cateva masini ale fortelor de ordine au fost incendiate.

Protestatarii sunt in principal islamisti si tineri activisti care militeaza impotriva unui proiect legislativ care ofera armatei control in stat si putere decizionala mare chiar si dupa alegerea unui guvern civil. Violentele vin chiar cu o saptamana inainte de a fi organizate alegeri in Egipt.

Violente extreme in Egipt

”Ceea ce se intampla in Egipt este extrem de periculos si ameninta securitatea statului”,  a declarat prim-ministrul Essam Sharaf. El le-a cerut protestatarilor sa paraseasca Piata Tahrir.

”Ne-au lovit cu bestialitate, nu a contat daca eram barbati sau femei”, a declarat unul dintre protestatari. ”E o crima. Politia a tras gloante direct in cap. Am auzit un ofiter care dadea ordin sa se traga in cap”, a spus o protestatara.

 

Sursa: BBC
Sursa foto: BBC

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.