750.000 de somalezi sunt in pericol sa moara de foame

Scris de

somaleziNatiunile Unite avertizeaza ca pana la 750.000 de oameni ar putea muri de foame daca seceta din Somalia va persista in lunile ce urmeaza.

Conform Natiunilor Unite, zeci de mii de oameni au murit din cauza a ceea ce se zice ca ar fi cea mai grava seceta din ultimii 60 de ani in Estul Africii. A fost declarata oficial foamete intr-o noua regiune, care devine astfel cea de-a sasea zona afectata, majoritatea fiind in sudul Somaliei. Aproximativ 12 milioane de oameni au nevoie de ajutor pentru hrana.

“In total, 4 milioane de somalezi sunt in criza, dintre care 750.000 risca sa moara in lunile urmatoare daca nu se iau masurile adecvate”, declara Natiunile Unite. Jumatate din cei care au murit pana acum sunt copii. De asemenea, tarile vecine Djibouti, Eritrea, Etiopia, Kenya si Uganda au fost afectate de lipsa ploii.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Somalia este epicentrul unei crize umanitare din Cornul Africii. Peste 12 milioane de persoane sunt amenintate de foamete. Ajutoarele umanitare primite din exterior nu sunt suficiente, iar situatia se agraveaza constant. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.