O groapa comuna cu peste 1.200 de cadavre a fost descoperita in Tripoli

Scris de

groapa comuna din TripoliO groapa comuna, in care se aflau 1.270 de cadavre, posibile victime facute de oamenii lui Muammar Gaddafi, a fost descoperita in Tripoli, in apropiere de inchisoarea Abu Salim.

Cei de la National Transitional Council (NTC) au declarat ca au descoperit locul – un camp pustiu pe care sunt imprastiate ramasite umane – dupa ce au interogat mai multi paznici ai inchisorii care erau de garda in momentul in care a avut loc masacrul de la Abu Salim.

Mai multe oase si bucati din haine au fost deja descoperite la suprafata solului, iar excavarile vor incepe cat mai curand. O echipa de experti va determina daca ramasitele sunt umane si daca apartin victimelor masacrului.

In ziua de 28 iunie 1996, detinutii inchisorii Abu Salim din capitala Libiei au protestat impotriva conditiilor vitrege la care erau suspusi. Acestia au evadat din celule, iar gardienii ce se aflau pe acoperis au deschis focul asupra lor. Dupa cateva minute, paznicilor li s-a ordonat sa se opreasca. Insa in loc sa negocieze cu ei, oficialii au chemat echipe speciale pentru a-i executa. Dupa ce au fost de acord sa intre inapoi in celulele lor, detinutii au fost scosi afara, dusi intr-un camp deschis, incatusati, legati la ochi si impuscati.

Cadavrele au fost mai intai ascunse in peretii inchisorii si abia in 1999 au fost ingropate. Gaddafi a declarat ca nu are nicio legatura cu acest masacru si a negat faptul ca aceste crime ar fi avut loc.

Un oficial din sistemul medical a declarat ca victimele vor fi identificate prin compararea ADN-ului lor cu cel al rudelor, insa acest proces va dura mai multi ani.

Sursa: CNN
Sursa foto: RTE

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.