Adolescentii care stau pe Facebook sunt predispusi sa consume alcool

Scris de

Adolescentii care acceseaza site-uri de socializare si urmaresc reality show-uri, precum Jersey Shore si 16 and pregnant (trad. Insarcinata la 16 ani) sunt de doua ori mai predispusi sa consume alcool si tutun.

Studiul a fost realizat de Centrul National de Dependente si Abuz de Substante, la Universitatea Columbia si a avut drept subiecti 1.000 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani. 70% dintre acestia acceseaza zilnic site-uri de socializare, fiind mai predispusi sa fumeze tutun, sa consume alcool sau sa admita ca au incercat marijuana.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca toate acestea se aplica indiferent de varsta. Spre exemplu, aproape 20 de procente dintre tinerii de 16 si 17 ani, care utilizeaza Facebook sau Twitter, au raportat consumul de marijuana, in comparatie cu 11% dintre adolescentii care nu frecventeaza site-uri de socializare.

Desi autoritatile se arata ingrijorate, studiul nu demonstreaza ca uitandu-te la Jersey Shore sau avand cont de Facebook vei consuma marijuana, ci ca tinerii pot fi cu usurinta atrasi catre consumul de substante, ca urmare a unor modele negative.

Sursa: Health News
Sursa foto: The Parents Zone

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.