Bestseller la nemti: cartea unei menajere poloneze

Scris de

Cartea unei menajere de origine poloneza a devenit la doar 6 ore dupa lansare cea mai vanduta carte din Germania. Pe sub paturile nemtesti destrama miturile despre cat de ordonati, de corecti si de curati sunt germanii si devine una dintre cele mai vandute 100 de carti in ultimii 20 de ani in Germania.

Justyna Polanska este pseudonimul polonezei care povesteste despre cum angajatorii ei nu o plateau la timp sau ii dadeaua doar jumatate din salariu, dar si cum a gasit in multe case in care a lucrat canabis ascuns in vazele de la ferestre si hamsteri putreziti sub pat.  Femeia care a lucrat 12 ani ca menajera sustine ca multi dintre nemti o plateau la negru si o porecleau ”rahatul polonez”.

”Cat timp am trait in Polonia am crezut ca germanii sunt toti curati si ordonati. Intre timp am descoperit ca aceasta nu este decat o fatada  ce ascunde de fapt multa mizerie.”, scrie in carte Justyna Polanska. Poloneza povesteste cum un judecator a pus-o sa stearga praful de canabis, rezultat al unei razii la niste traficanti de droguri sau cum o angajatoare mai invarsta a incercat sa verifice cat de bine poate ea face curat, manjind vasul de la toaleta.

In Germania lucreaza peste 500.000 de menajere poloneze care au venit aici dupa 1989 pentru a-si face studiile si pentru a avea o viata mai buna. De aceea Polanska sustine ca a scris aceasta carte mai mult pentru a le constientiza pe femeile de serviciu care se lasa prada abuzurilor angajatorilor.

Sursa: The Independent
Sursa foto: Design Blahg

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.