Gradinita cu iPad

Scris de

Cartile de colorat si creioanele sunt deja de moda veche… Consiliul de administratie al scolii din Auburn, din statul american Maine, a aprobat achizitia de tablete iPad 2 in valoare de 200.000 de dolari pentru peste 300 de copii de gradinita.

Prescolarii vor invata abecedarul, cifrele, muzica si vor afla cum sa deseneze pe gadgeturile Apple. Statul Maine a fost primul care a pornit adoptia tehnologiei: in 2002 a inceput sa dea calculatoare elevilor de clasa a 7-a si a 8-a iar mai recent a oferit laptopuri la circa 50% din liceeni.

“Daca toti copiii sunt plictisiti si se uita pe fereastra, poti sa fii Socrate si nu-i vei invata nimic. Aceste dispozitive ii angreneaza”, spune Angus King, fostul guvernaror al statului, care a lansat programul de laptopuri. Totusi, multi locuitori sunt nemultumiti de planul de a da pe mana unor prescolari cate un iPad 2 de 500 de dolari.

Problema nu e neaparat adaptarea la noile tehnologii (scumpe), cat faptul ca acesti copii vor deveni in final masina perfecta de facut bani intr-o societate consumerista care incurajeaza studiul unei frunze pe laptop sau tableta in locul unei plimbari in padure…

Tehnologie, tehnologie dar pana cand?

Sursa: DigitalTrends
Sursa foto: DigitalTrends

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.