Inchizitie 2.0: Facebook a blocat mai multe grupuri si pagini de atei din Romania

Scris de

Reteaua de socializare Facebook a blocat joi si vineri doua grupuri de atei si trei pagini de ironizare a religiilor. Ateii s-au indreptat catre Reddit, unde si-au varsat furia si au cautat sfaturi despre cum sa recupereze datele.

Au fost afectate grupurile Atei Agnostici Romani, cel mai mare din Romania cu peste 5.000 de membri, Atei Agnostici din Botosani, dar si conturile Dumnezeu – care avea peste 55.000 de fani si Iisus Hristos – care avea peste 35.000.

De asemena, pe urma au disparut paginile Opriti Finantarea Cultelor Religioase, Resurse pentru Ateism si Romania in Scandal.

Ulterior, au aparut informatii ca mai multi utilizatori nemultumiti de activitatea ateilor au raportat in masa paginile respective, iar Facebook le-a dat jos, fara notificare sau fara vreun avertisment. Ateii s-au regrupat si au trimis sesizari gigantului social, insa niciuna din pagini nu a mai fost restaurata. De asemenea, au fost sterse si o serie de pagini personale. Cei care le-au raportat au trimis si amenintari cu moartea, dar si de mesaje de genul “supuneti-va BOR”!

In final, acestea au fost refacute, existand acum din nou atat Dumnezeu’– care a ajuns deja la 7.500 de aprecieri, cat si Iisus Hristos Mantuitorul – cu 12.700 de “like-uri”. Duhul Sfant exista in continuare, ca si Dracu.

In fine, noul forum Atei Agnostici Romania poate fi accesat la aceasta adresa. De asemenea, exista o comunitate si pe Google+ acum.

Per total, raportarile in masa nu fac decat sa confirme ideea ca religiosii vor sa-si impuna propria lor credinta cu forta. Doar ca n-o sa le mearga niciodata atata timp cat internetul exista…

Sursa: Reddit
Sursa foto: www.onpointmessage.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Dom says:

    Opriti Finantarea Cultelor Religioase, Resurse pentru Ateism si Romania in Scandal au fost setate ca unpublished de către administratorii lor, până când se liniștesc apele. Vor reveni!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.