Stai la birou cu orele? Cum sa alegi cel mai bun scaun ergonomic

Scris de

Lucrul la birou implica petrecerea unui timp indelungat intr-un scaun, o pozitie care transmite stresul catre structurile de la nivelul coloanei vertebrale. Prin urmare, pentru a evita problemele de spate este important sa aveti un scaun de birou ergonomic care sprijina partea interioara a spatelui si promoveaza o pozitie buna.

Exista mai multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pe piata, insa este important sa luati in considerare cateva aspecte recomandate de specialistii unuia din cei mai mari comercianti de mobila online, Mobshop prin www.scaune-online.ro, pentru ca nevoile voastre sa fie indeplinite:

– Inaltimea sezutului – un scaun de birou ergonomic ar trebui sa fie usor reglabil, iar un piston cu gaz este cel mai simplu mod de a face acest lucru. De exemplu, scaunul de birou ergonomic OFF600 permite reglarea inaltimii astfel incat utilizatorul sa-si poata tine picioarele pe podea, iar coatele si bratele la acelasi nivel cu biroul.

– Latimea scaunului si adancimea – o latime de 66 cm ar trebui sa fie potrivita pentru orice persoana, iar o adancime de 2-4 cm va asigura o pozitie corecta a spatelui. Nu exista date stardard potrivite pentru orice persoana, insa pentru o persoana cu o inaltime si greutate normala aceste cifre sunt bune.

– Materialul scaunului – un spatar realizat din mesh este cel mai recomandat pentru un scaun de birou. Acesta permite o buna circulatie a aerului si impiedica impregnarea transpiratiei in spatar. Cu totii stim ca transpiratia ajunge in contact cu bacteriile de la nivelul pielii, putand provoca nenumarate afectiuni. Pentru evitarea acestora, scaunul cu spatar din mesh impiedica mentinerea transpiratiei la nivelul pielii si a spatarului, evitand mirosul neplacut si problemele de sanatate ce pot aparea din aceasta cauza.

– Cotiere – orice scaun de birou ar trebui prevazut cu cotiere, pentru ca bratele sa se poata odihni.

– Rotire – orice scaun de birou ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge in orice zona a biroului fara mult efort.

Testarea scaunului inainte de achizitionare este obligatorie. 10-15 minute de stat pe scaun, fara sa luati in seama zgomotul din preajma este ideal pentru o alegere potrivita. Timpul va va permite sa observati cum se comporta scaunul atunci cand lucrati sau va miscati dintr-o parte in alta a biroului.

Pretul nu trebuie sa fie pe primul loc atunci cand achizitionati un scaun de birou, pentru simplul fapt ca este un produs de folosinta indelungata, iar achizitia se va amortiza in timp. Cel mai important aspect este confortul dumneavoastra care va asigura ca sanatatea spatelui nu va fi afectata.

Sursa: Mobshop
Sursa foto: Mobshop

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.