Investitii de 12 milioane lei in formarea profesionala a 800 de femei somere

Scris de

femeie formare profesionalaUn numar de 800 de femei vor participa la cursuri gratuite de formare profesionala, in cadrul unui proiect finantat cu 12,3 milioane euro din fonduri europene.

Zona de implementare a proiectului cuprinde regiunile de dezvoltare sud-est, sud, sud-vest si Bucuresti-Ilfov. Proiectul are o durata de 18 luni.

”Obiectivul general al proiectului este sporirea egalitati de sanse pentru 800 femei prin imbunatatirea accesului egal la ocupare si dezvoltarea carierei profesionale, inclusiv prin antreprenoriat si retele in conditiile consolidarii aplicarii principiului egalitatii de sanse si de gen pentru crearea unei piete a muncii inclusive. Proiectul va atinge obiectivul general si pe cele operationale prin patru tipuri de interventii majore care vor oferi beneficii concrete si de lunga durata celor 800 de femei din grupul tinta. Acestea se vor traduce intr-o crestere a participarii femeilor, in conditii de egalitate, pe piata muncii in regiunile tinta”, spun beneficiarii proiectului.

Proiectul ”Femei Active pe Piata Muncii” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, domeniul major de interventie 6.3 – Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii.
Beneficiarul fondurilor europene este Fundatia Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania – CEED Romania. In aceasta calitate, CEED Romania a semnat contractul de finantare cu AMPOSDRU/OIPOSDRU. Fundatia deruleaza proiectul in parteneriat cu IPA SA si Asociatia Forumul Tinerilor.

Bugetul total al proiectului strategic este de 12.393.106 lei. Din aceasta, suma grantului aprobat este de 12.145.244 lei. Cofinantarea de 247.862,13 lei este asigurata din surse proprii de IPA SA. Finantarea nerambursabila este asigurata din Fondul Social European si bugetul national, prin POSDRU 2007-2013 ”Investeste in oameni!”.

In cadrul proiectului se organizeaza cursuri de formare profesionala pentru un numar de 800 de femei din grupul tinta. Cursurile sunt atestate ANC, iar participantii care absolva cursul si promoveaza examenul final vor primi Certificat de calificare sau Certificate de absolvire emise de ANC.
Se vor organiza urmatoarele tipuri de cursuri: cursuri de calificare, cursuri de perfectionare si cursuri de initiere.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.freefeaturesforbusiness.co.uk

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.