Iordania se lupta sa recastige relicve crestine de nepretuit

Scris de

Aproximativ 70 de carti, fiecare avand intre cinci si 15 pagini din metal, legate intre ele cu ajutorul unor inele de metal au fost descoperite intr-o vale arida in nordul Iordaniei intre 2005 si 2007. Ceea ce face aceste relicve de nepretuit este probabilitatea ca acestea sa fie primele documente crestine scrise si ar putea schimba perceptia privind crucificarea lui Isus si a nasterii crestinatatii.

In momentul de fata, cartile se afla in posesia unui beduin israelian, pe care guvernul iordanian il acuza ca le-ar fi furat de pe teritoriul Iordaniei, insa el sustine ca documentele sunt in familia sa de peste 100 de ani. Iordania va face orice efort necesar pentru ca aceste carti sa fie repatriate, in prezent o echipa britanica facand eforturi de a le aduce in siguranta intr-un muzeu iordanian.

Este foarte probabil ca documentele sa fi fost scrise de catre urmasi de-ai lui Isus in deceniile ce au urmat crucificarii sale si sunt de o valoare inestimabila daca se demonstreaza ca sunt de origine crestina. Paginile sunt de dimensiunea unor carti de credit si sunt scrise sub forma unor coduri.

Sursa: BBC news
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.