O bomba a explodat in cladirea ONU din Nigeria

Scris de

Cel putin 18 oameni au fost ucisi in explozia unei bombe la reprezentanta ONU din Abuja, capitala Nigeriei.

Cladirea reprezentantei a fost grav avariata si mai multi angajati au fost prinsi sub daramaturi, potrivit surselor oficiale si martorilor. Atentatul cu bomba, care deocamdata nu a fost revendicat, a fost confirmat de un purtator de cuvant al ONU, de la Geneva.

Conform declaratiilor unui martor, “atentatul pare a fi unul sinucigas. Un barbat care conducea un autoturism Honda a trecut de barierele de securitate si s-a ciocnit de cladire. Atunci s-a produs explozia”.

Un angajat al Organizatiei Natiunilor Unite a spus ca mai multe persoane au ramas blocate in interiorul cladirii. “Mai multi oameni sunt prinsi acolo, la etaj, este nevoie de o macara ca sa ii ajutam sa coboare”, a afirmat angajatul, sub protectia anonimatului.

Sediul Organizatiai Natiunilor Unite din Abuja adaposteste mai multe agentii ONU, care opereaza in Nigeria, printre care UNICEF, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PUND) si Organizatia Mondiala a Sanatatii, a spus pentru AFP un alt angajat al organizatiei.

„Atacul impotriva Natiunilor Unite este unul impotriva intregii comunitati internationale”, crede presedintele Parlamentului european, Jerzy Buzek care a condamnat atentatul din Abuja, calificandu-l drept un „act odios”.

Autor: Madalina Stanciu

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.