Sexul copilului se va putea afla din a saptea saptamana de sarcina

Scris de

O simpla analiza de sange ar putea permite viitoarelor mame sa afle sexul copilului lor inca din a saptea saptamana de sarcina, conform unui studiu publicat recent in Journal of the American Medical Association (JAMA).

Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetatorii au analizat 6.500 de sarcini. Testele facute intre a saptea si a 12a saptamana de sarcina au permis stabilirea prezentei sau absentei cromozomului Y din AND, si deci determinarea sexului copilului.

Precizia acestui tip de analiza este de 99% in cazul unei sarcini de peste 20 de saptamani, in timp ce la o sarcina de sub sapte saptamani testul are o fiabilitate de 74,5%.

Aceasta noua tehnica ar putea inlocui, in cele din urma, traditionala amniocenteza, o metoda ce consta in prelevarea de lichid amniotic, incepand cu a 12a saptamana de sarcina si care permite, nu numai determinarea sexului copilului, ci si identificarea eventualelor anomalii genetice.

Autor: Madalina Stanciu

Sursa: Grand Méchant Buzz
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.