Suedia a decis sa il aresteze pe fondatorul WikiLeaks

Scris de

Suedia a emis un mandat international de arestare pe numele lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Statul nordic il cerceteaza pe australian pentru viol si folosire a violentei impotriva a doua femei. Justitia suedeza a luat aceasta decizie la recomandarea procurorului Marianne Ny. Aceasta doreste ca Assange sa fie interogat in legatura cu acuzatiile care i se aduc de catre presupusele victime.

Recent, Assange a declarat ca ar putea cere azil in Elvetia. Se stie ca din aceasta tara extradarea este foarte dificila. Australianul si-a motivat intentia prin faptul ca se teme ca SUA l-ar putea aresta sub acuzatia de spionaj, dupa ce organizatia pe care o conduce a publicat sute de mii de documente oficiale din care reies abuzurile facute de armata americana in Irak si Afganistan.

Primul mandat de arestare a fost emis pe numele lui Assange in august, anul curent, insa la scurt timp a fost retras. Acum, Marianne Ny a redeschis investigatia. Fondatorul WikiLeaks a negat toate acuzatiile care i se aduc.

Sursa: Computerworld
Sursa foto: technologyexpert.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.