Tarile subdezvoltate sunt in urma cu 100 de ani

Scris de

Femeile insarcinate din tarile in curs de dezvoltare se confrunta cu acelasi risc de deces ca al femeilor din Anglia de acum 100 de ani, atentioneaza o campanie a unei coalitii de organizatii. Acestea s-au folosit de Ziua Internationala a Femeii pentru a atrage atentia asupra riscului de deces al femeilor in timpul sarcinii. La fiecare 100.000 de nasteri in tarile in curs de dezvoltare, 450 de femei mor in timp sarcinii sau al travaliului.

Alianta a facut o comparatie cu anul 1910, cand in Anglia, la 100.000 de sarcini, mureau aproximativ 350 de femei. In Ghana rata sarcinilor care duc la moartea mamei trece de 550, in timp ce in Chad ajunge pana la 1500 de decese. La ora actuala in Marea Britanie, rata este de 14 persoane din 100.000. 

Sunt tari subdezvoltate care au facut progrese considerabile la imbunatatirea sanatatii femeilor, ca Nepal si Rwanda. In Mongolia, s-a incercat reducerea numarului de morti prin educarea si constientizarea femeilor asupra complicatiilor ce pot aparea in timpul sarcinii. In plus, s-au construit case unde ele pot merge si naste in conditii sigure.

Multe dintre aceste decese pot fi usor prevenite, spun membrii organizatiilor, cu ajutorul unui personal medical specializat si cu ajutorul medicamentelor corespunzatoare.

Sursa: BBC News
Sursa foto: Privatemdlabs.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.