Televizorul dauneaza creierului bebelusilor

Scris de

Bebelusii care se uita la televizor sunt mai predispusi la o dezvoltare cognitiva si lingvistica intarziata la 14 luni, mai ales daca urmaresc programe destinate adultilor si copiilor mai mari.

Bebelusii care au urmarit programele TV timp de 60 de minute pe zi au avut scoruri de dezvoltare cu o treime mai mici la 14 luni decat bebelusii care nu se uitau la televizor atat de mult. Desi scorurile lor de dezvoltare erau inca in limite normale, discrepanta se poate datora faptului ca, atunci cand copiii si părintii se uita la televizor, nu vorbesc si nici nu se  joaca, aceste interactiuni fiind esentiale pentru invatare si dezvoltare.

Acest nou studiu, care a aparut in Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, a avut drept subiecti 259 de familii cu venituri mici din New York, majoritatea dintre ele vorbind spaniola ca limba lor primara.

Alte studii, care au avut drept scop examinarea familiilor cu venituri mai mari au ajuns, de asemenea, la aceeasi concluzie: vizionarea programelor TV, nu numai ca nu este un obicei care poate educa, dar se pare ca incetineste dezvoltarea bebelusilor.

Astfel, acest ultim studiu realizat adauga si mai multa greutate unei recomandari ce vine de la American Academy of Pediatrics. Potrivit acesteia, copiii cu varsta sub doi ani nu ar trebui sa se uite deloc la televizor.

Asadar, daca intentionati sa va uitati la Dexter, mai intai asigurat-va ca bebelusii se odihnesc linistiti in patutul lor.

Sursa: US News
Sursa foto: Billemory

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.