Cel mai inalt turn din Asia se deschide la Tokyo

Scris de

Incepand de aceasta saptamana, turistii, dar si localnicii pot vizita cel mai inalt turn din Asia, la Tokyo. Constructia turnului Skytree a inceput in 2008 si s-a continuat in ciuda cutremurului din 2011 care a afectat distributia materialelor.

Inaltimea turnului este de 634 de metri si realizarea sa a costat 806 milioane de dolari. In ciuda inaltimii impresionante, acesta este depasit de turnul din Dubai, Burj Khalifa cu 830 de metri. Totodata, constructia este proiectata sa reziste la un cutremur de o magnitudine de 8 grade.

In cadrul Skytree, se afla doua observatoare, unul de 350 si celalalt de 450 de metri.┬áRestaurantele si magazinele de pe platforma inferioara a turnului vand modele ale constructiei din 634 grame de orez fiert fiecare. Cifra 634 poate fi citita in japoneza ca ‘Musashi’, numele orasului Tokyo din secolul VIII, acesta fiind si numele restaurantului francez foarte elegant de la baza observatorului.

Turnul este deschis publicului incepand cu data de 22 de mai. Biletele au fost deja rezervate pana la mijlocul lunii iulie si sunt destul de dificil de obtinut.

Autor: Irimia Oana Iulia

Sursa: CNN
Sursa foto: Au Ib times

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.