BizMasters: primii pasi in managementul unei cariere de succes

Scris de

BizMastersCare sunt calitatile ce recomanda o persoana pentru angajare inca de la primul interviu? Cum putem construi o cariera de succes? Studentii spun ca cerintele angajatorilor sunt prea mari, insa acestia recomanda ca doritorii sa trimita cat mai multe CV-uri la marile companii si sa obtina burse pentru experienta. 

Cum ar arata o intalnire intre studenti, principalii vanatori de joburi, si oamenii din marile companii care se ocupa de recrutarea candidatilor ideali? Raspunsul l-au gasit studentii Facultatii de Management din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) prin conferinta BizMasters.

Aflata deja la a doua editie, conferinta BizMasters, a adus in fata studentilor profesionisti din domeniul resurselor umane, reprezentanti ai Henkel, SpenglerFox, Ambition.ro, IBM, Business-Edu ori Stefanini.

Conferinta Primii pasi in managementul unei cariere de succes. Principii si strategii de impact organizata pe 7 martie, la sediul SNSPA, a incercat sa raspunda la cateva intrebari esentiale : Care sunt calitatile ce recomanda o persoana pentru angajare inca de la primul interviu? Cum putem construi o cariera de succes? Cum motivam si valorificam capitalul uman in organizatii?

Cei opt speakeri le-au vorbit studentilor despre primele lor interviuri, despre importanta realizarii de internshipuri, dar mai ales despre asteptarile angajatorilor de la un candidat care isi depune CV-ul.

Alexandru Nita, Senior Consultant la SpenglerFox, le-a prezentat studentilor pasii pe care trebuie sa ii parcurga din momentul in care au fost chemati la un interviu si importanta prezentarii unei CV sincer.

Cerintele angajatorilor sunt prea mari

Bizmasters 2012

Studentii le-au reprosat speakerilor ca de cele mai multe ori cerintele unui job sunt mult prea mari daca luam in calcul experinta pe care o au tinerii.

’’Cerintele angajatorilor sunt prea mari comparativ cu ceea ce putem noi oferi acum. Mi-am depus CV-ul la mai multe companii, dar nu am reusit sa obtin si jobul’’ (Florina, 21 ani)

Intrebati de Cornel Balan, General Manager la Business-Edu, daca cerintele joburilor li se par prea mari, multi dintre studentii prezenti in sala au raspuns afirmativ. ’’ E bine ca avem aici oameni din recrutare care sa va auda parerea’’, a declarat Balan.

Recomandarile specialistilor in resurse umane


BizMasters 2012Oana Gatu, Senior Consultant la SpenglerFox, i-a incurajat pe tineri sa trimita CV-uri la marile companii, sa incerce sa obtina interviuri. Ea a povestit ca la primul interviu avea un CV de o pagina pe care erau trecute doar cele doua facultati pe care le terminase si pasiunea ei pentru tenis, dar a obtinut postul pentru ca a fost bine pregatita la interviu. Oana Gatu le-a recomandat tinerilor sa citeasca despre companie inainte sa se prezinte la un interviu, sa se uite pe site si sa fie pregatiti sa raspunda la orice intrebare.

Daniella Vercelino, de la SNSPA&Stefanini, le-a spus tinerilor ca este important ca ei sa fie prezenti pe retelele sociale, dar nu doar pe Facebook. ”Noi, angajatorii, va cautam pe Facebook, dar mai ales pe LinkedIn. E important sa aveti acolo un profil bine realizat, profesionist”, a declarat Vercelino.

Adina Sandor, Henkel Romania, i-a incurajat pe tineri sa depuna CV-uri la cat mai multe companii si sa incerce sa obtina internship-uri pentru a putea capata experienta.

Conferinta a avut ca obiectiv prezentarea de oportunitati de cariera pentru tineri. Am invitat profesionisti din zona resurselor umane care sa le explice studentilor ce asteapta un angajator de la ei ca si candidati, care sunt capcanele in care putem cadea atunci cand ne prezentam la un interviu”, a declarat Mihai Lazar, unul dintre organizatorii BizMasters.

Bizmasters a luat nastere in 2010, ca urmare a dorintei studentilor de a fi mai aproape de realitatea pietei si, bineinteles, de specialistii din mediul de afaceri si isi propune sa fie un intermediar intre studenti si profesionistii din management, comunicare, marketing.

 

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.