Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a

Scris de

Spectacolul public grandios organizat cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeth a II-a a inclus si o mare parada nautica cu o mie de ambarcatiuni ce s-au adunat pe Tamisa.

Barja regala, in culorile rosu si auriu, in care regina Elizabeth a II-a imbracata in alb, s-a instalat la inceputul dupa amiezii de duminica, a ridicat ancora in fruntea paradei de pe fluviu.
Sute de mii de oameni au infruntat ploaia de pe malurile fluviului si podurilor pentru a fi alaturi de regina  Elizabeth care sarbatoreste 60 de ani de la urcarea pe tron, in timp ce acesta  se afla pe nava sa, Gloriana.

Cativa londonezi au salutat aceast spectacol, spunand ca este o sansa de sarbatoare in aceste timpuri grele. ”Este foarte deprimant sa te uiti la televizor in acesta vreme. Este o sansa de sarbatoare si de a strange oamenii impreuna”, a declarat Brena Simpsons, o pensionara care a asteptat sase ore impreuna cu sotul si sora pentru a putea vedea parada.

”Exista anumite momente care trebuie sarbatorite”, spune Naveka Perera, un londonez originar din Sri Lanka. Aceasta a adaugat ca simte ca Anglia a lasat o mostenire pozitiva asupra infrastructurii si dezvoltarii tarii ei de origine. “Trebuie sa o respectam pentru tot ce a facut pentru aceasta tara si pentru Sri Lanka.”

Charlotte Fenwick, un profesor de la Norfolk, spune ca monarhia face Anglia sa fie altfel. “Este singurul lucru pe care Marea Britanie il lasa in urma – noi oferim divertisment, fast şi ceremonie”, spune ea. “Dar nu si vreme.”

Autor: Denise Mihalache

Sursa: The Christian Science Monitor
Sursa foto: The Christian Science Monitor

Etichete: , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.