Julian Assange: Facebook e o masina infricosatoare de spionaj

Scris de

Facebook e o masinarie infricosatoare de spionat”, a declarat fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange intr-un interviu pentru Russia Today.

El crede ca Facebook este o baza de date gigantica ce inregistreaza numele oamenilor si date despre ei, ce prieteni au, ce idologii, unde se duc, ce fac. Si care ar fi mentinuta de utilizatori, dar dezvoltata de serviciile secrete.

“Oricine ar trebui sa inteleaga ca atunci cand isi adauga prietenii pe Facebook, ei fac o munca gratis pentru agentiile secrete ale SUA, si construiesc baze de date pentru ele”, a spus Assange. El nu pretinde clar ca reteaua sociala este si condusa de spionaj, dar faptul ca institutiile specializate au acces la baza de date este indeajuns de periculos.

“Acum, este Facebook condusa de serviciile secrete americane? Nu, nu este asa. Pur si simplu serviciile sunt capabile sa aduca presiune politica si legala”, a spus el.

In aceeasi categorie, el a mai introdus Google si Yahoo!.

Sursa: Mashable
Sursa foto: visualnews.columnfivemedia.netdna-cdn.com

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Update 2: The Guardian a publicat un nou slide din pachetul informatorului, unde PRISM este diferentiat de alte patru programe prin care se extrag date direct din cablurile de fibra optica. Ceea ce inseamna ca este un fel de aplicatie sau malware instalat in sistemele gigantilor IT. Ceea ce ne duce cu gandul la declaratiile lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, despre Facebook, pe care o considera o “masina de spionaj”. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.