Cine va castiga Campionatul Mondial de Fotbal?

Scris de

O analiza a PricewaterhouseCoopers arata ca Brazilia e favorita. Dar nu din concluzii fotbalistice ci pe baza de date statistice, economice si demografice.

Ca atare profit si eu de moment pentru a face o analiza neobiectiva, prin ochelarii mei de fan asupra a ceea ce se va intampla in Africa de Sud cu incepere peste un sfert de ora.

Campioana: Argentina. Joaca cel mai spectaculos fotbal din lume in acest moment, Messi e pe val iar echipa e foarte sudata si incercata. E ultimul prilej pentru multi jucatori din aceasta generatie sa castige un trofeu. Si ma refer aici in special la Veron. Nu-mi place ca nu a fost selectat Zanetti de la Inter, care ar fi meritat si el un loc. Cu un atac format din Messi, Higuain, Palermo, Tevez, Aguero si Diego Milito, nu vad cine ar putea sa-i reziste, chiar daca ar juca cu rezervele.

Rezultate notabile: Anglia, pregatita de Capello, este intr-unul din cele mai favorabile momente. De data asta chiar au o echipa si nu o adunare de vedete.

Olanda: “portocala mecanica” are doi metronomi pe care se bazeaza acum: Sneijder la mijoc si Robben in atac. Iar daca joaca si Van der Vaart ca-n zilele bune, poate elimina pe oricine.

Portugalia: Cristiano Ronaldo poate cara echipa, care nu duce lipsa de veleitati: Deco (Chelsea), Tiago (Atletico Madrid), Simao (Atletico Madrid) sau Nani (Manchester). Problema lor e intotdeauna moralul, se pierd pe drum, se impiedica singuri chiar si cand sunt mari favoriti.

Surprize: Ghana. Mizez pe Ghana ca si la precedentul campionat maondial, cand au arat terenul cu craniile viitorilor campioni mondiali, Italia. Spre deosebire de Cupa Africii unde nici nu i-a convocat, sper ca de data asta antrenorul sa ii foloseasca pe Muntari (Inter) si Appiah (Bologna) alaturi de Essien (Chelsea).

Serbia: brazilienii Europei nu sunt bagati de nimeni in seama dar ei isi fac jocul spectaculos. Ma astept ca prima lor victima sa fie Germania, pe care sarbii poarta o mare raca de cand cu bombardamentele din 1999 si independenta Kosovo.

Mari dezamagiri: Germania. In grupa cu Serbia, Ghana si Australia, Germania are viata grea. Nici macar nu o vad sa se califice mai departe.

Franta. Nu joaca mai nimic, in ciuda marilor nume din echipa. Fara Ribery sunt ca o echipa din esalonul secund. Va avea viata grea cu Uruguay-ul lui Forlan si cu Mexicul lui Marquez, care si-a permis sa nu-l convoace pe Dos Santos de la Barcelona. Nici pe Franta nu o vad calificata din grupa.

Si altele: Italia. Cu o grupa relativ simpla (Noua Zeelanda, Paraguay, Slovacia) se va califica din grupa dar se va pierde prin fazele superioare, mai ales daca da de un adversar cu un joc inghegat, gen Argentina, Anglia sau Olanda.

Brazilia: nu-mi vine sa cred ce a ajuns echipa. De la cea mai spectaculoasa natiune din lume, formatia lui Dunga joaca plictisitor si defensiv. Plus ca nu l-a convocat pe magicianul Ronaldinho. Echipa pare rupta la mijloc, mai ales ca Kaka a facut banca pe final de sezon la Real Madrid. Ar trebui sa sarbatoreasca daca ies din grupa c Coasta de Fildes si Portugalia. Coreea de Nord nu se pune la calcul.

Sursa: RENNE
Sursa foto: FIFA

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.