Cupa mondiala a accidentatilor si incompetentilor

Scris de

Ca un chibit neprofesionist ce sunt am vizionat cu gura cascata meciurile Cupei Mondiale din Africa. Si de la cat am urmarit doua lucruri am observat care nu mi se par de bun augur si care ma seaca: peste tot pe unde te uiti prin loturile echipelor sunt vedete accidentate, unii antrenori lasa pe banca niste jucatori foarte buni din motive diverse si sa prefera niste semi-anonimi.

Sa dezvoltam. Dintre accidentatii mondialelor ii avem asa: Essien (Ghana), John Obi Mikel (Nigeria), Ballack (Germania), Pirlo (Italia), Rio Ferdinand si Beckham (Anglia), Robben (Olanda).

Mai putem adauga aici niste absente notabile de prin loturi: Ronaldinho, Pato si Diego (Brazilia), Javier Zanetti, Aimar si Riquelme (Argentina), Raul (Spania) sau Del Piero, Totti si Inzaghi (Italia).

Toate urate si monstruoase pana aici, dar daca mai adaugam si niste decizii bizare ale unor antrenori, observam de ce aceasta cupa nu e de mare spectaculozitate. Pana acum, majoritatea greselilor grave le-au facut antrenorii nationalelor din Africa, culmea, toti fiind din lumea buna a fotbalului, europeni sau sud-americani. De exemplu, cum poti tu ca antrenor al Camerunului sa il tii pe Geremi rezerva si sa joci cu Eto’o extrema dreapta? Sau cum a facut Nigeria de l-a tinut pe Obafemi Martins pe tusa pana la meciul cu Coreea de Sud? Sau sa lasi pe tusa pe mijlocul care a facut celebra echipa Ghanei acum 4 ani: Muntari si Appiah? Sau neconvocarea la lotul Africii de Sud a celui mai celebru atacant al tarii, Benny McCarthy, castigator al Cupei UEFA si Ligii Campionilor cu Porto la inceputul deceniului trecut?

Revenind la echipele europene, acestea au avut dudele lor, cum ar fi Franta, care l-a trimis acasa pe Anelka iar Domenech a tot intins coarda jucand cu Toulalan, Gourcuf si Cignac desi n-au atins mingea de 2-3 ori pe tot turneul. Capello a schimbat la Anglia si si-a asigurat calificarea pe ultima suta si avandu-i la final in teren ca atacanti pe Joe Cole (inexplicabil tinut rezerva) si Heskey, in vreme ce vedeta Rooney n-a prea facut nimic. La fel Italia, al carei lot actual nu este nici 30% din cel de acum patru ani, cu majoritatea jucatorilor luati de la echipe de mana a doua din Serie A, gen, Sampdoria, Genoa, Napoli si Fiorentina din moment ce marile echipe Inter, Milan si Roma au lotul burdusit de straini.

Oricum, deciziile lor le-au iesit pe nas, deocamdata doar Ghana calificandu-se in optimi, si asta cu mari surprize (n-au batut Australia fiind o repriza cu un om in plus), Iar Coasta de Fildes nu prea are sanse sa treaca de grupa dupa ce Portugalia a dat 7-0 Coreei de Nord. Italia si Spania au si ele emotiile lor.

In rest, vamos Argentina!

Sursa: RENNE
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.