Arheologii au descoperit 1.082 de morminte antice pe Google Earth

Scris de

Daca de regula oamenii folosesc Google Earth pentru a privi aiurea sau a face zoom pe propria casa, arheologii au folosit aplicatia pentru a descoperi 1.977 de potentiale situri arheologice, din care 1.082 morminte antice din piatra.

David Kennedy, profesor la University of Western Australia, a scanat o arie de aproape 1.300 de kilometri patrati din peninsula Araba pe Google Earth, potrivit New Scientist, citat de Gizmodo. Iar aici el a facut toate descoperirile.

Kennedy a confirmat ca acestea sunt vestigii ale unei civilizatii si nu vegetatie sau umbre intreband un prieten din Arabia Saudita. Amicul, care nu este arheolog, a fost rugat sa conduca prin desert pana la doua din locatii si sa le fotografieze. Comparand imaginile cu structuri pe care Kennedy insusi le-a vazut in Iordania, el crede ca au 9.000 de ani. Dar mai e nevoie si de sapaturi la fata locului.

Acuma serios, cat de misto mai trebuie sa fie Google Earth pentru a fi introdus in programa scolara?

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: www.onthegotours.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] vine dupa ce anterior s-au descoperit situri arheologice prin Google Earth iar gamerii au ajutat la cercetarile impotriva SIDA decriptand o serie de enzime in doar cateva […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.