Dispozitivul electronic care nu raspunde decat la comenzile proprietarului

Scris de

ElectroencefalogramaCercetatorii de la  Universitatea Dartmouth incearca sa  dezvolte un sistem care sa reflecte unicitatea fiecarui om, prin crearea unor electronice care sa raspunda numai comenzilor utilizatorului pentru care au fost create.

Sistemul pe care cercetatorii vor sa il dezvolte se numeste Amulet. Acesta este un dispozitiv “ca un fel de ceas” care poate masura campul electric al corpului uman, stabilind astfel daca persoana este sau nu proprietarul de drept. Pentru a stabili identitatea celui care il poarta, Amulet s-ar folosi de electozi care sa masoare reactia tesuturilor la un curent alternativ inofensiv.

Odata ce conexiunea dintre Amulet si  proprietarul sau a fost stabilita dispozitivul va “asculta” numai comenzile detinatorului. De asemenea, Amulet va putea fi sincronizat si cu alte electronice, astfel incat cel care poarta dispozitivul sa le poata controla.

Un asemenea sistem poate fi folosit pentru a monitoriza starea de sanatate a unei persone. Un singur dispozitiv atasat direct de corpul proprietarului ar putea sa ofere date privind starea sa fara sa interfereze cu alte sisteme de conexiune wireless.

Totusi, cercetatorii spun ca pana cand vor putea analiza astfel de date va mai trece timp. Este foarte important ca dispozitivul sa fie exact, deci nu este loc pentru erori.

 

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: Pop Sci
Sursa foto: Pop Sci

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.