Luna are mult mai multa apa decat se credea

Scris de

Selene, zeita noptilor albastre, contine mult mai multa apa decat aveam noi impresia.

Studierea rocilor aduse din misiuniea Apollo desfasurata in 1972 indica faptul ca apa continuta in magma lunara este de 100 de ori mai multe decat stiam pana acum.
Rocile topite au devenit asemeni sticlei si au fost prinse in cristale. Spre deosebire de cele mai multe depozite vulcanice, aceste inclusiuni sunt incastrate in cristale, ceea ce a facut ca apa sa nu se evapore in timpul eruptiilor.
Roca in care s-au gasit dovezile are 3,7 miliarde de ani.

Autorul principal al studiului este geochimistul Erik Hauri, de la Institutul Carnegie din Washington, insa la acesta a participat o intreaga echipa de savanti.
“Aceste probe ne arata cea mai buna fereastra pe care o avem asupra apei din interiorul Lunii, de unde sticla oranj a provenit”, a declarat James Van Orman de la Case Western Reserve University din Cleveland, care a lucrat si el la descoperire.

Studiul ar putea aduce o noua explicatie pentru gheata gasita de misiunile recente ale NASA la polii lunari. Initial se credea ca aceasta provine de pe comete si meteori. Acum avem indicii bune ca poate proveni de la eruptii de magma care au avut loc de eoni buni…

Sursa: TG Daily
Sursa foto: scrapetv.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.