17 piramide egiptene gasite din satelit

Scris de

Sarah Parcak, egiptolog la Universitatea Alabama, a descoperit 17 piramide pierdute fara a iesi din birou.

Ea a folosit imagini din satelit luate in infrarosu si pe langa piramide a gasit mai mult de 1.000 de morminte si 3.100 de asezari umane.
Echipa ei a folosit imagini luate atat de NASA cat si de sateliti comerciali orbitand la 650 de kilometri deasupra Terrei. Imaginile in infrarosu aratau diverse materiale sub suprafata pamantului, indicand ziduri antice. Unul din posibilele situri observate din satelit a fost localizat de o echipa franceza care a confirmat ceea ce Parcak a vazut inainte.
La Tanis, un vechi oras egiptean, ea a gasit o retea straveche de strazi si case complet invizibile de pe sol. “Este destul pentru a excava 50 de generatii de acum inainte”, a spus ea.

Parcak nu e prima care face arheologie spatiala. La inceputul acestui an, profesorul australian David Kennedy a descoperit aproape doua mii de situri arheologice in Arabia Saudita utilizand Google Earth.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.