NASA a descoperit doua exoplanete care seamana cu Pamantul

Scris de

Astronomii de la NASA au anuntat pe 20 decembrie descoperirea a doua exoplanete. Conform unui studiu publicat de revista stiintifica Nature, acestea au dimensiuni similare cu cele ale Terrei si se invart in jurul unei stele asemanatoare Soarelui.

Denumite Kepler-20e si Kepler-20f, cele doua corpuri ceresti au fost descoperite de catre satelitul Kepler care urmareste planetele locuibile din Univers. Potrivit studiului, Kepler-20e are dimensiuni mai mari decat Terra, iar Kepler-20f este putin mai mica decat Pamantul.

Mult mai apropiate de steaua in jurul careia graviteaza, decat este Terra de Soare, cele doua exoplanete traverseaza orbitele in mai putin de o luna (Kepler-20 f in 19,6 zile si Kepler-20e in 6,1 zile). Astronomii care le-au descoperit cred ca planetele ar putea fi la fel de stancoase precum Pamantul, insa temperaturile de la suprafata lor sunt prea ridicate pentru a permite existenta vietii.

Potrivit oamenilor de stiinta, doar trei exoplanete descoperite pana acum se gasesc intr-o zona ”locuibila” din Univers, unde apa ar fi sub forma lichida si deci ar putea exista viata. Este vorba despre Kepler-22b a carei descoperire a fost oficializata in 2010 si la suprafata careia se inregistreaza o temperatura de 22 grade Celsius, de Gliese 581d si HD 85512b.

Din 1995, cand a fost descoperita prima exoplaneta, au fost identificate peste 700 de corpuri ceresti care gravitaza in jurul altor stele decat Soarele. Cele mai multe dintre acestea sunt giganti gazosi asemanatori lui Jupiter.

Sursa: Francetv
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.